Friday, August 19, 2011

Canon 1000D

Assalamualaikum


Macam rajin plak ak update blog time2 ni. Tapi, entry ni ak nk bagi korang tengok pic ak je pon. hahaha
Sekarang ak ade minat baru, edit picture. Lagi satu, amik picture. Amik picture pon baru je nak start2 minat. Yang edit picture ni, ak memang minat dah dr dulu. Tapi pakai software editing ala2 main2 je. 

Dulu ak guna Photoscape, Photoshine, Paint..antaranye la. Bile ak dah masuk poli utk sijil dulu, ak belaja pakai Adobe Photoshop CS2 time sem 1, CS4 sem 4. Sekarang ak tengah nak recall balik bende ak belaja N sekarang ak tengah menuntut ilmu editing pakai Picasa 3.

Picture yang ak nk tunjuk ni, sume amik pakai DSLR Canon 1000D. Pakai basic lens 18-55mm. Berkepuk uit kauu nk upgrade lens. Ingat murah k.... sape yg cakap murah tu, sure anak loaded tokei kayu balak haa mampu nk beli. Ok lah! 


bersiap nk kuar bbuka ye kwn2. muka ak mcm tepung gomak da ha mcm2 wrna ad. 

asalnye g ngn keta, keta xley start pnye pasal, merempit la ak nek jmbatan tuh ...dh sampai hammer bay ye kwn2

baju jersi ak besar ye ... hihihi

0o0o0 ye .... ape motipp ntah ak wat muka cm ni

pkai 1000D pon ley kasi blur ar background die .. smart tuh.

kauu tgk anak dara duk bsimpuh atas jalan. mampu kauuu nk wat cm tuh! hahaha

xdek bnde nk pelukk pnye pasalll ... ak saje gelapkn background, nk cover la sakai2 yg bcintan kt blakang tuh

owhhhh yeeeee .. azie yg amik pic ni. nmpak kaki ak pnjang n bdn ak kontot. hihihihi


ok la. Semoga terhibur. gaye cam artis da ha ... prasan!!

0.o

Monday, August 15, 2011

Pujaan Hati

Assalamualaikum
Lamenye tak update blog..banyak lab, assignment la skarang ni. cian ak kan. tapi, xpe ..lumrah student la tuh.
go student go!!

this entry, ak nak post lagu ngn lirik die. ak kenal lagu ni time ak blogwalking kat blog "member bek" pakwe ak ni. ak agak hairan jugak la cam ne die ley ad blog. duk search mr google, tetibe je jumpa. 


video


quit a nice song. sampai ak rase, lagu ni cam desperate. macam sangat sesuai ngn die dulu la. sekarang ni ak tak tau la plak ape cite. huhuhu. 


as for me, lagu ni cam kena sangat la ngn ak. long time ago boleh la..skarang ni ak lagi minat layan lagu2 yang ak penah layan time sekolah2 dulu.

o0o0o0 .. yeeee. 2 minggu lepas ak gi straight quay. belakang skit dari tesco tg. pinang. what a place!. gile ar stail rumah2 kat situ. ala2 english style. no wonder la ramai mat2, awek2 salih duk lepak situ.

siap ad bot2 sume ha ... mampu kau nak lepakk cni!! hahaha

lepak! lepak! lepak!

ak rase la kan, straight quay ni lagi cantik view waktu malam kot. cuci mata pon sure2 boleh. 
hahaha


0.o